NOELLE.jpg

Als ik om me heen kijk, denk ik: er zijn gewoon 30.000 mensen op m’n feestje!


Noëlle Kuypers
Festivalcoördinator Breda Barst

Sluiten

Al ruim twintig jaar zet Noëlle Kuypers zich in voor Breda Barst. In verschillende centrale rollen, altijd gepassioneerd en voor driehonderd procent. Als festivalcoördinator is Noëlle een drijvende kracht achter dit evenement. Toch staat ze zelf nooit in de ‘picture’. Dat wordt nu weleens tijd. Noëlle: “Wij doen hier iets wat eigenlijk niet kan. Met een club vrijwilligers zetten we een gratis festival neer. En daar komen, over een weekend uitgesmeerd, zo’n 30.000 mensen op af.”

Noëlle is moeder van drie kinderen, marketeer én al ruim twintig jaar vrijwilliger bij Breda Barst. Noëlle: “Er wordt weleens gegrapt dat Breda Barst mijn ‘vierde kind’ is. Zo voelt het inmiddels ook een beetje. Twintig jaar geleden vroeg een vriend van mij of ik even bij wilde springen op Breda Barst. Ik zei: ‘Ja, hoor’ en ben nooit meer weggegaan.”

(On)mogelijke missie
In de organisatie nam Noëlle verschillende rollen aan. Van vrijwilligerscoördinatie tot secretaris en nu festivalcoördinator. Noëlle: “Breda Barst is een speciale club mensen. Wij doen hier iets wat eigenlijk helemaal niet kan. Met een club vrijwilligers zetten we een gratis festival neer. En daar komen, over een weekend uitgesmeerd, zo’n 30.000 mensen op af. En dat doet iedereen ook nog eens naast een baan en een gezin. Dat brengt een sfeertje van samenhorigheid met zich mee.”

Uitlaatklep
Noëlle is niet muzikaal, speelt geen instrument, maar organiseren, dat kan ze wel! Noëlle: “In de eerste jaren van Breda Barst kon ik in mijn toenmalige baan mijn ei niet kwijt. Ik miste de creativiteit en het organiseren. Dat vond ik in Breda Barst. Voor mij was dit festival toen een heel mooie uitlaatklep.”

Geheim van het succes
De succesformule van Breda Barst? Volgens Noëlle: deels de programmering en deels de sfeer: “Naast de muziek zetten wij ook theater neer. En binnen de muziek kiezen we voor verschillende segmenten. Als grootste popfestival van de stad heb je daarnaast ook de verantwoordelijkheid, vinden wij, om nieuw jong regionaal talent een podium te bieden. Daarom brengen wij naast de gevestigde namen ook regionale talenten. En dat alles in het prachtige decor van het park, waar we telkens weer een heel leuk feestje neerzetten.”

Mijn feestje
Breda Barst ambieert het niet om groter te worden, vertelt Noëlle: “Wij zijn een tikkie alternatief, programmeren graag ‘gewaagd’ en zoeken net even dat randje op. Dat maakt Breda Barst uniek. Dat moet je niet willen veranderen. Inmiddels voelt Breda Barst als een stukje van mijzelf. Als ik op zaterdagavond in het park sta en om me heen kijk, dan denk ik: ‘Er zijn gewoon 30.000 mensen op m’n feestje!’ Hoe cool is dat?”

Andere Smaakmakers

Johan de Koning

Vrijwilliger AV Sprint

johan-de-koning.jpg

"Je mag doen wat je wilt, maar doe in ieder geval iets met sport of muziek"

Johan de Koning
Vrijwilliger AV Sprint

Bekijk smaakmaker

Lies de Jong

Voorzitter Bridgeclub Hartenvrouw

LiesdeJongFoto.jpg

“Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt”

Lies de Jong
Voorzitter Bridgeclub Hartenvrouw

Bekijk smaakmaker

Rombout Kerremans

Directeur bij Stichting Betrokken Ondernemers Breda

Smaakmakers_campagnephotography_web-23.jpg

"Ik voel mij soms net Sinterklaas, maar dan het hele jaar door"

Rombout Kerremans
Directeur bij Stichting Betrokken Ondernemers Breda

Bekijk smaakmaker

Peter van de Bilt

Betrokken bij Buur4Buur

Smaakmakers_campagnephotography_web-16.jpg

"Er is hechter contact in de wijk door ons initiatief"

Peter van de Bilt
Betrokken bij Buur4Buur

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen