MARIEKE.jpg

Met heel mijn hart sla ik een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen


Marieke Eising
Grondlegster Stichting Met je hart Breda

Sluiten

Marieke Eising is de grondlegster van ‘Stichting Met je hart Breda’. Al vijf jaar werkt zij vanuit haar hart aan waardevolle ontmoetingen tussen kwetsbare ouderen. Dat doet ze met geweldig veel verve en enthousiasme en geheel belangeloos. Marieke: “Wij zorgen ervoor dat mensen elkaar weer ontmoeten en met elkaar aan tafel gaan, omdat wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven mooier maakt.”

Marieke: "Toen ik in 2015 las over ‘Met je hart’ voelde ik direct dat dit werk mijn hart ging stelen. Ons initiatief is heel lokaal, transparant, persoonlijk, écht en oprecht. Daarbij ben ik dol op organiseren, verbindingen leggen en houd ik van lekker eten. In het kader van ‘samen ben je niet alleen’ en ‘aan tafel ontstaan waardevolle gesprekken en nieuwe vriendschappen’, besloot ik Met je hart Breda op te richten.”

Met heel mijn hart
Stichting Met je hart organiseert structurele, waardevolle ontmoetingen voor zelfstandig wonende kwetsbare ouderen die in eenzaamheid leven, vertelt Marieke: “Kwetsbare ouderen verbinden, dat is onze missie. Met heel ons hart slaan wij een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Wij zorgen ervoor dat mensen elkaar weer ontmoeten en met elkaar aan tafel gaan, omdat wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven mooier maakt. Hier zet ik mij voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met een team enthousiaste vrijwilligers. Met heel mijn hart.”

Verborgen doelgroep
Marieke bereikt de ouderen dankzij een samenwerking met huisartsen en wijkverpleegkundigen: “Omdat tachtig procent van onze doelgroep niemand meer heeft, is het een ‘verborgen’ doelgroep. Een wijkverpleegkundige of huisarts geeft ons dan de naam van de kwetsbare oudere door. In het begin zijn zij nog vaak onzeker, maar eenmaal over de drempel geholpen door onze vrijwilligers ontstaan er nieuwe contacten en vriendschappen. Keer op keer zie ik ouderen opbloeien. Dat is waar ik het voor doe!”

50 horecaondernemers
De ontmoetingen aan tafel zijn mogelijk dankzij de steun van restaurants. In de afgelopen jaren sloten zich in Breda maar liefst vijftig horecaondernemers aan bij onze EET met je hart restaurantcampagne. Marieke: “Deze ondernemers vormen ons financiële ruggengraat. Door hun betrokkenheid kunnen wij de kwetsbare ouderen uitnodigen voor bijvoorbeeld een lunch aan de stamtafels, want met elkaar eten zorgt voor verbinding. En verbinding, van ouderen onderling in de eigen wijk, leidt tot waardevolle contacten, blije gezichten en het gevoel dat deze ouderen er weer bij horen.”

30 gemeenten
Toen Marieke instapte, was Breda gemeente nummer zes binnen de stichting Met je hart. Inmiddels zijn er in meer dan dertig gemeenten Met je hart vrijwilligers opgestaan tegen eenzaamheid. Marieke: “In het afgelopen jaar ontving onze stichting het ‘Appeltje van Oranje’ uit handen van Koningin Máxima. Een prachtige bevestiging van iets wat ik allang wist: wij maken grote impact.”

Andere Smaakmakers

Kees Zwager en Wil de Ruiter

Oprichters Wijkservicepunt De Buurtsalon

BDD_KeesenWil_ingezoomd_website.jpg

"Wij willen iedereen helpen die bij ons binnenloopt"

Kees Zwager en Wil de Ruiter
Oprichters Wijkservicepunt De Buurtsalon

Bekijk smaakmaker

Raimke Groothuizen

Schrijfster, tekenaar, lerares en vrijwilliger

BDD_raimke_ingezoomd_website.jpg

"Ik wil de docent zijn die ik zelf niet ben tegengekomen"

Raimke Groothuizen
Schrijfster, tekenaar, lerares en vrijwilliger

Bekijk smaakmaker

Roy Meyer

Judoka

BDD_Roy_ingezoomd_website.jpg

"Zonder judo had ik mijn pad nooit teruggevonden"

Roy Meyer
Judoka

Bekijk smaakmaker

Pien Rosmalen

Zelfstandig journalist, presentator en communicatieadviseur

Pien_ingezoomd-website.jpg

"Ik word gelukkig als mensen met minder kansen hun talent ontdekken"

Pien Rosmalen
Zelfstandig journalist, presentator en communicatieadviseur

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen