WILFRED.jpg

Wauw, mag ik twee plakjes worst op mijn boterham? Ja, dat mag


Wilfred Huijsmans
Voorzitter Stichting Zomerkampen Breda

Sluiten

Al 25 jaar zet Wilfred Huijsmans zich actief in voor Stichting Zomerkampen Breda. Wilfred inspireert, verbindt en zorgt ervoor dat het verhaal van de vrijwilligers de mensen écht raakt. Wilfred: “Als vijfjarige kwam ik dolgelukkig terug van mijn allereerste kampweek. Inmiddels zijn we zo’n vijfenveertig kampen verder. Stichting Zomerkampen Breda voelt voor mij als een warme familie. Geweldig, zeker voor kinderen die het thuis minder goed hebben.”

Al vijftig jaar organiseert Stichting Zomerkampen Breda in de eerste drie weken van de zomervakantie geweldige zomerkampweken voor kinderen van 6-16 jaar oud. Deze kinderen beleven een fantastische kampweek, vol avontuur, gezelligheid en leuke activiteiten. In de afgelopen tien jaar zette Wilfred zich in als voorzitter van de stichting. Zijn focus ging uit naar de kinderen die het thuis minder goed hebben. Wilfred: “In samenwerking met de Voedselbank en de steun van verschillende bedrijven organiseren wij ‘gratis vakanties’. We nemen kinderen dagjes mee uit en geven ze lekker te eten. Wanneer zo’n kleintje dan aan je vraagt: ‘Wauw, mag ik vandaag twee plakjes worst op mijn boterham?’, dan weet je waar je het voor doet.”

Op vakantie
Toen de stichting Wilfred vroeg om voorzitter te worden, twijfelde hij geen moment: “Ik vind het heel belangrijk om iets terug te doen voor onze maatschappij. En dan vooral voor die kinderen die het thuis minder goed hebben. Het werken met deze kinderen is echt een passie van mij. Op Zomerkamp zijn zij echt even weg uit hun eigen wereld. Echt even ‘op vakantie’. Dat maakt het heel bijzonder. Voor de kinderen en voor mij.”

Onvermoeibaar
Wilfred is gedreven, onvermoeibaar en een extreem harde werker. Niet alleen als voorzitter van Stichting Zomerkampen Breda, maar sinds kort ook als ondernemer en eigenaar van BredAqua, een prachtig bedrijf in vijver- en aquariumproducten. Wilfred: “Veertien jaar lang, werkte ik voor de oude eigenaar van deze winkel. Toen hij besloot te stoppen, deed ik een poging om de zaak over te nemen. Nou, dat is gelukt! Al mijn ideeën voor de winkel verwezenlijk ik nu in het écht. Daar krijg ik ontzettend veel nieuwe energie van.”

50 jaar
Stichting Zomerkampen Breda bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat mag gevierd worden! Wilfred: “In de herfst hopen we een verlaat zomerkamp én een reünie voor alle oud-vrijwilligers neer te zetten. Daar zijn we nu volop mee bezig. Daarnaast wordt het ook tijd voor een nieuwe voorzitter. Dat betekent dat ik het stokje overdraag. Naast mijn werkzaamheden voor BredAqua ga ik mij op de achtergrond bezighouden met sponsoring en netwerken voor de stichting. Mijn toekomstdroom? Nog jaren Zomerkamp met héél veel blije kinderen.”

Andere Smaakmakers

Justin Goetzee

Directeur Betrokken Ondernemers Breda en verbinder

Justin_Smaakmaker_4x53_kopie.jpg

“Het zou zo mooi zijn als mensen uit hun bubbel stappen en meer begrip voor elkaar tonen.”

Justin Goetzee
Directeur Betrokken Ondernemers Breda en verbinder

Bekijk smaakmaker

Rosine Antersijn

Hartelijke vrijwilliger

rosine.jpg

"Accepteer iedereen om je heen, zo maak je het leven fijn voor jezelf en anderen."

Rosine Antersijn
Hartelijke vrijwilliger

Bekijk smaakmaker

Gerard van den Berg

Vrijwilliger in de kunst- en cultuursector

BDD_jeroen_ingezoomd_website.jpg

"Kunst is voor een stad het cement van de samenleving”

Gerard van den Berg
Vrijwilliger in de kunst- en cultuursector

Bekijk smaakmaker

Lidwien Hupkens

Creatief directeur bij Stroom Events

Lidwien_Smaakmaker_4x53.jpg

“Als je samen iets maakt, komt er een kracht vrij die mensen verbindt.”

Lidwien Hupkens
Creatief directeur bij Stroom Events

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen