bredase_smaakmakers_10101815666.jpg

‘‘Mijn buren in de wijk Zandberg vragen mij nooit tevergeefs om hulp. Ik sta voor iedereen klaar"


Marianne Gillis

Zodra ze oud genoeg was, haalde Marianne Gillis haar EHBO-diploma. Ze helpt inmiddels al 55 jaar mensen die een ongelukje hebben gehad. Ook voor andere vragen kloppen mensen nooit tevergeefs bij haar aan. Ze is graag een goede buur en helpt waar ze kan in de wijk Zandberg.

“Toen ik op mijn zeventiende de kans kreeg, volgde ik een cursus EHBO. Inmiddels heb ik al 55 jaar mijn EHBO-diploma. Ik heb op ontelbare plaatsen geholpen om ongelukjes te behandelen. Daarnaast ben ik al tientallen jaren secretaris van EHBO-vereniging Ginneken en coördineer ik onze inzet bij evenementen. Zo kunnen sportdagen, braderieën en diploma-uitreikingen veilig plaatsvinden.

Ik ben iemand die graag anderen helpt. Mensen vragen mij nooit tevergeefs om hulp. Zo pas ik op huizen, tuinen en huisdieren uit de buurt als mensen op vakantie gaan. Daarnaast was ik jarenlang penningmeester van de Kruiskerk in Breda-Noord en notulist bij de Jeruzalemparochie. En ik zing bij koor Accordando en ben daar ook secretaris.

Mijn collega’s bij autobedrijf Tigchelaar zeiden al weleens gekscherend dat ik een kruisje verdiend had voor al mijn vrijwilligerswerk. En dit jaar ging hun wens in vervulling. De burgemeester kwam langs om mij te onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast heb ik dit jaar ook de hoogste EHBO-onderscheiding ontvangen.

Doordat ik altijd voor anderen klaarsta, heb ik soms weinig tijd voor mezelf. Maar dat is niet erg. Dat heb ik liever dan die toestanden die je altijd bij De Rijdende Rechter ziet. Mensen gunnen elkaar soms het licht in de ogen niet. Dat zie je bij ons in de wijk Zandberg niet gauw! Wij staan steeds voor elkaar klaar, in lief en leed. Iedereen doet wat hij kan. Zelfs een klein gebaar kan immers al veel voor een ander betekenen.”

 

Ga terug naar overzicht

Meer Bredase Smaakmakers op het gebied van

Jeroen de Bont

bredase_smaakmakers_10101815834.jpg

‘De Bredase gezelligheid maakt mijn werk zo mooi: bij mijn kraam heeft iedereen contact met elkaar.’

Jeroen de Bont

Bekijk smaakmaker

Marianne Gillis

bredase_smaakmakers_10101815666.jpg

‘‘Mijn buren in de wijk Zandberg vragen mij nooit tevergeefs om hulp. Ik sta voor iedereen klaar"

Marianne Gillis

Bekijk smaakmaker

Femke van Brunschot

bredase_smaakmakers_10101815678.jpg

‘Breda is met zijn goede faciliteiten een geweldige stad voor topsporters.’

Femke van Brunschot

Bekijk smaakmaker

Johan de Koning

bredase_smaakmakers_10101815566.jpg

‘Atletiek brengt wekelijks duizenden Bredanaars op de been.’

Johan de Koning

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen