bredase_smaakmakers_10101815566.jpg

‘Atletiek brengt wekelijks duizenden Bredanaars op de been.’


Johan de Koning

Toen zijn kinderen op atletiek gingen, kwam Johan de Koning hen vaak aanmoedigen. En zoals veel betrokken ouders begon hij met vrijwilligerswerk. Nu, 35 jaar later, is hij een van de drijvende krachten achter AV Sprint. Een club die wekelijks duizenden Bredanaars op de been brengt.

“Toen onze kinderen nog klein waren, zeiden we altijd: je mag doen wat je wilt, maar doe in ieder geval iets met sport of muziek. Uiteindelijk werden ze op hun zevende lid van AV Sprint en ging ik daar vrijwilligerswerk doen. En dat ben ik tot op de dag van vandaag blijven doen.

Mijn vrouw en ik gingen regelmatig kijken bij de trainingen en wedstrijden van onze kinderen. En ja, dan komt er natuurlijk een moment dat je wordt gevraagd om iets voor de vereniging te doen. Ik werd toen gekwalificeerd jurylid en coördinator van de jurycommissie. Ik ben ook jaren penningmeester geweest. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de accommodatie, de materialen en de kantine. Een flinke verantwoordelijkheid.

Ik zorg dat onze atletiekbaan er altijd picobello bij ligt. Waar nodig overleg ik met de gemeente Breda, die eigenaar is van het terrein. Verder beheer ik de materialen voor trainingen en wedstrijden. Als iemand een nieuwe speer, discus of kogel nodig heeft, zorg ik ervoor dat die op tijd en binnen budget wordt besteld. Ik heb ook contact met andere partijen die ons terrein willen huren, bijvoorbeeld voor sportdagen of toernooien. Die extra aanloop is altijd welkom.

AV Sprint is een gezonde vereniging met zo’n 2100 leden en vele vrijwilligers. We hebben ook een goede relatie met de naastgelegen hockeyclubs en gebruiken elkaars faciliteiten als dat nodig is. Samen vormen we een aantrekkelijke locatie voor grote toernooien en evenementen, zoals de Champions Trophy. Zo blijft sport ook de komende jaren vele mensen samenbrengen.”

 

Ga terug naar overzicht

Meer Bredase Smaakmakers op het gebied van Sport

Anne en Hannah

bredase_smaakmakers_10101815434.jpg

‘Samen kunnen we ervoor zorgen dat Breda voor iedereen als thuis voelt.’

Anne en Hannah

Bekijk smaakmaker

Johan de Koning

bredase_smaakmakers_10101815566.jpg

‘Atletiek brengt wekelijks duizenden Bredanaars op de been.’

Johan de Koning

Bekijk smaakmaker

Femke van Brunschot

bredase_smaakmakers_10101815678.jpg

‘Breda is met zijn goede faciliteiten een geweldige stad voor topsporters.’

Femke van Brunschot

Bekijk smaakmaker

Jeroen de Bont

bredase_smaakmakers_10101815834.jpg

‘De Bredase gezelligheid maakt mijn werk zo mooi: bij mijn kraam heeft iedereen contact met elkaar.’

Jeroen de Bont

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen