bredase_smaakmakers_10101815834.jpg

‘De Bredase gezelligheid maakt mijn werk zo mooi: bij mijn kraam heeft iedereen contact met elkaar.’


Jeroen de Bont

Na zijn ontslag bij een bouwbedrijf gooide Jeroen de Bont het roer volledig om. Inmiddels is hij beter bekend als Dokter Worst. Zijn kraam op de Oude Vest is niet meer weg te denken uit het Bredase straatbeeld en hij brengt daar iedereen samen: van bankiers tot daklozen.

“2012 was een slecht jaar voor de bouw. Ik werkte toen als timmerman en bij mijn werkgever kwam de helft van de mensen op straat te staan. We zaten midden in de crisis en er was geen uitzicht op herstel. Thuis zitten met een uitkering is niks voor mij, dus ik ging op zoek naar iets nieuws. Het roer ging helemaal om.

In Amsterdam had ik weleens van die kraampjes gezien die broodjes knakworst verkopen. Dat idee leek me wel wat, maar in Breda verwachten de mensen kwaliteit. Ik ging dus op zoek naar een slager voor de lekkerste worsten. Bij een oude smid liet ik op maat een verkoopwagen bouwen. En zo kwam ik 5,5 jaar geleden op de Oude Vest te staan. Het avontuur van Dokter Worst was begonnen.

We hebben intussen honderden klanten per week. Daarnaast staan we op festivals en feestjes. Verder heb ik een eigen saus ontwikkeld, die op het Dutch Chili Fest unaniem is verkozen tot beste hete saus van Nederland. Mijn Nondedju-saus veroverde heel Breda en dat betekende voor mij: opschalen van mijn eigen keuken naar het brouwlokaal van STEK. Daar maak ik de saus nu met 80 liter tegelijk in een enorme ketel.

Wat mijn werk zo mooi maakt, is de Bredase warmte en gezelligheid. Mijn kraam heeft echt een sociale functie. Iedereen maakt een praatje, van bankiers tot daklozen. Als je hier hard werkt, gunnen ze je het succes. Soms hoor ik dat mensen zich ‘s maandags al verheugen op hun vrijdagse broodje worst. Prachtig, toch?”

 

Ga terug naar overzicht

Meer Bredase Smaakmakers op het gebied van Cultuur

Johan de Koning

bredase_smaakmakers_10101815566.jpg

‘Atletiek brengt wekelijks duizenden Bredanaars op de been.’

Johan de Koning

Bekijk smaakmaker

Jeroen de Bont

bredase_smaakmakers_10101815834.jpg

‘De Bredase gezelligheid maakt mijn werk zo mooi: bij mijn kraam heeft iedereen contact met elkaar.’

Jeroen de Bont

Bekijk smaakmaker

Dianne Kikstra

bredase_smaakmakers_10101816018.jpg

“Met elkaar praten, ervaringen uitwisselen en samen de taal leren. Dat gunnen we alle nieuwkomers in Breda.”

Dianne Kikstra

Bekijk smaakmaker

Femke van Brunschot

bredase_smaakmakers_10101815678.jpg

‘Breda is met zijn goede faciliteiten een geweldige stad voor topsporters.’

Femke van Brunschot

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen