bredase_smaakmakers_10101815678.jpg

‘Breda is met zijn goede faciliteiten een geweldige stad voor topsporters.’


Femke van Brunschot

Turnster Femke van Brunschot heeft al veel prijzen op haar naam staan. Zo werd ze meerdere keren Nederlands kampioen op de balk en werd ze genomineerd als Sportvrouw van het Jaar. Ze is een inspiratiebron voor veel jonge turnsters bij haar vereniging BredaGym.

“Al sinds mijn achtste zit ik op turnen bij BredaGym en ik doe al elf jaar aan wedstrijdsport. Inmiddels kom ik uit in de eerste divisie en ben ik opnieuw Nederlands kampioen op de balk geworden. Afgelopen jaar haalde ik goud op het NK in Ahoy en werd ik genomineerd als Sportvrouw van het Jaar van Breda.

Ik heb altijd in Breda getraind. We hebben hier prima faciliteiten, dus daarvoor hoef ik niet naar Amsterdam of Heerenveen. Als je op dit niveau turnt, vraagt dat veel training. Ik zag mijn trainster zo vaak dat ik haar geregeld per ongeluk ‘mama’ noemde. Op de basisschool kreeg ik extra vrije tijd om te kunnen trainen. Later ging ik naar het Stedelijk Gymnasium, vooral vanwege de flexibiliteit in hun lesrooster. Op dit moment studeer ik rechten in Tilburg.

Als je zo veel van je lichaam vraagt, leidt dat ook tot blessures. Toch heb ik nog steeds veel plezier bij het turnen. Eind dit seizoen ga ik er waarschijnlijk mee stoppen. Ik blijf natuurlijk wel sporten en helpen bij de club, want turnen is een deel van mijn leven. Ik heb veel vriendschappen opgebouwd met de meiden hier en met mijn trainster.

Jonge turnsters bij BredaGym zien mij echt als hun grote voorbeeld. Ik hoop dat ik hen kan motiveren om te trainen en nog beter te worden. Wie weet staan zij dan in de toekomst ook met een medaille op het podium. Ook als ik stop met turnen, wil ik graag in Breda blijven. Ik vind het een leuke stad en wat kun je als rechtenstudent nu beter wensen dan een splinternieuwe rechtbank?”

Ga terug naar overzicht

Meer Bredase Smaakmakers op het gebied van Sport

Johan de Koning

bredase_smaakmakers_10101815566.jpg

‘Atletiek brengt wekelijks duizenden Bredanaars op de been.’

Johan de Koning

Bekijk smaakmaker

Dianne Kikstra

bredase_smaakmakers_10101816018.jpg

“Met elkaar praten, ervaringen uitwisselen en samen de taal leren. Dat gunnen we alle nieuwkomers in Breda.”

Dianne Kikstra

Bekijk smaakmaker

Jeroen de Bont

bredase_smaakmakers_10101815834.jpg

‘De Bredase gezelligheid maakt mijn werk zo mooi: bij mijn kraam heeft iedereen contact met elkaar.’

Jeroen de Bont

Bekijk smaakmaker

Femke van Brunschot

bredase_smaakmakers_10101815678.jpg

‘Breda is met zijn goede faciliteiten een geweldige stad voor topsporters.’

Femke van Brunschot

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen