DIANA.jpg

Buren in de Belcrum kennen elkaar nu ook bij naam, dat is toch veel gezelliger!


Diana Goudswaard
Voorzitter Stichting Belcrum

Sluiten

Diana Goudswaard zag de Belcrum ‘opbloeien’. Zo’n dertig jaar geleden verhuisde zij naar deze buurt ‘achter het station’. Sindsdien wil ze hier nooit meer weg. Als voorzitter van Stichting Belcrum Viert brengt Diana buurtbewoners, ondernemers, vrijwilligers en bedrijven samen. Dat doet zij tijdens de Belcrum Wintermarkt en de Belcrum Buren Brunch. Diana: “Op deze evenementen staan verbinding en gezelligheid centraal. Hier komen mensen samen. Daar krijg ik heel veel energie van.” 

Toen Diana dertig jaar geleden naar een prachtig jaren ’30 huis in de Belcrum verhuisde, verklaarde haar vrienden haar voor gek, want achter het station ‘daar moest je echt niet zijn’. Vandaag de dag is dat wel anders, zegt Diana trots: “Deze buurt is voortdurend in ontwikkeling en ontzettend gezellig. Hier ervaar je ‘dorpse knusheid’ op een steenworp afstand van het centrum.”

Tijd voor een feestje!
In 2014 bestond de Belcrum vierhonderd jaar. Reden voor een feestje, dacht Diana. Als voorzitter van Stichting Belcrum 400 jaar, dook zij, samen met de buurtbewoners, de geschiedenis in. Diana: “Middels rondleidingen vertelden we over de geschiedenis van de Belcrum en op evenementen brachten wij buurtbewoners samen. Het werd een daverend succes en veel te leuk om slechts één keer te doen! We veranderden onze naam in ‘Stichting Belcrum Viert’ en besloten dat de Belcrum Wintemarkt en de Belcrum Buren Brunch jaarlijks moesten terugkeren.”

Genieten geblazen
Tijdens de Wintermarkt verandert de Speelhuislaan in een magische winterwonderland. En iedere derde zondag in juni schuiven buurtgenoten aan bij de Belcrum Buren Brunch. Diana: “Alle buren die het leuk vinden nemen dan wat lekkers mee. Iets voor het eigen gezin én iets om te delen. Op de gesponsorde picknicktafels verschijnen dan de meest lekkere en creatieve baksels. En in de wijk zijn er allerlei spelletjes te doen. Genieten geblazen voor jong en oud!”

Elkaar ontmoeten
Waarom Diana zich al zes jaar inzet als voorzitter van Stichting Belcrum Viert? Omdat zij daar ontzettend veel energie van krijgt. Diana: “Op onze evenementen brengen wij mensen samen. Hier ontmoeten buurtbewoners en Bredanaars elkaar. Tussen ondernemers, creatieven en jong talent ontstaan vaak hele mooie samenwerkingen. En buurtbewoners kennen elkaar nu ook bij naam. Dat is toch ook veel gezelliger?”

Nieuw eventtalent
Voor de toekomst heeft Diana nog genoeg plannen. Zo denkt ze aan een zomereditie voor de Wintermarkt en een samenwerking met de BUAS: “Wij hebben de draaiboeken, de ervaring en de locatie. En de studenten van de BUAS: een frisse blik. In die combinatie kunnen wij samen nog heel veel verrassende dingen doen.”

Andere Smaakmakers

Jeroen van Eggermond

Oprichter Skatepark Pier15

BDD_jeroen_ingezoomd_website.jpg

“Ik hou ervan om plekken te creeren waar mensen samen kunnen komen”

Jeroen van Eggermond
Oprichter Skatepark Pier15

Bekijk smaakmaker

Kees Zwager en Wil de Ruiter

Oprichters Wijkservicepunt De Buurtsalon

BDD_KeesenWil_ingezoomd_website.jpg

"Wij willen iedereen helpen die bij ons binnenloopt"

Kees Zwager en Wil de Ruiter
Oprichters Wijkservicepunt De Buurtsalon

Bekijk smaakmaker

Rene Oomen

Radio- en documentairemaker

BDD_jeroen_ingezoomd_website.jpg

"Ik wil kunst en cultuur in Breda de aandacht geven die het verdient"

Rene Oomen
Radio- en documentairemaker

Bekijk smaakmaker

Thibaud van der Steen en Frank Haagen

Oprichters Breda Maakt Mij Blij

TB_ingezoomd_website.jpg

“Steeds als we mensen uit de brand helpen, zijn ze zo dankbaar”

Thibaud van der Steen en Frank Haagen
Oprichters Breda Maakt Mij Blij

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen