DIANA.jpg

Buren in de Belcrum kennen elkaar nu ook bij naam, dat is toch veel gezelliger!


Diana Goudswaard
Voorzitter Stichting Belcrum

Sluiten

Diana Goudswaard zag de Belcrum ‘opbloeien’. Zo’n dertig jaar geleden verhuisde zij naar deze buurt ‘achter het station’. Sindsdien wil ze hier nooit meer weg. Als voorzitter van Stichting Belcrum Viert brengt Diana buurtbewoners, ondernemers, vrijwilligers en bedrijven samen. Dat doet zij tijdens de Belcrum Wintermarkt en de Belcrum Buren Brunch. Diana: “Op deze evenementen staan verbinding en gezelligheid centraal. Hier komen mensen samen. Daar krijg ik heel veel energie van.” 

Toen Diana dertig jaar geleden naar een prachtig jaren ’30 huis in de Belcrum verhuisde, verklaarde haar vrienden haar voor gek, want achter het station ‘daar moest je echt niet zijn’. Vandaag de dag is dat wel anders, zegt Diana trots: “Deze buurt is voortdurend in ontwikkeling en ontzettend gezellig. Hier ervaar je ‘dorpse knusheid’ op een steenworp afstand van het centrum.”

Tijd voor een feestje!
In 2014 bestond de Belcrum vierhonderd jaar. Reden voor een feestje, dacht Diana. Als voorzitter van Stichting Belcrum 400 jaar, dook zij, samen met de buurtbewoners, de geschiedenis in. Diana: “Middels rondleidingen vertelden we over de geschiedenis van de Belcrum en op evenementen brachten wij buurtbewoners samen. Het werd een daverend succes en veel te leuk om slechts één keer te doen! We veranderden onze naam in ‘Stichting Belcrum Viert’ en besloten dat de Belcrum Wintemarkt en de Belcrum Buren Brunch jaarlijks moesten terugkeren.”

Genieten geblazen
Tijdens de Wintermarkt verandert de Speelhuislaan in een magische winterwonderland. En iedere derde zondag in juni schuiven buurtgenoten aan bij de Belcrum Buren Brunch. Diana: “Alle buren die het leuk vinden nemen dan wat lekkers mee. Iets voor het eigen gezin én iets om te delen. Op de gesponsorde picknicktafels verschijnen dan de meest lekkere en creatieve baksels. En in de wijk zijn er allerlei spelletjes te doen. Genieten geblazen voor jong en oud!”

Elkaar ontmoeten
Waarom Diana zich al zes jaar inzet als voorzitter van Stichting Belcrum Viert? Omdat zij daar ontzettend veel energie van krijgt. Diana: “Op onze evenementen brengen wij mensen samen. Hier ontmoeten buurtbewoners en Bredanaars elkaar. Tussen ondernemers, creatieven en jong talent ontstaan vaak hele mooie samenwerkingen. En buurtbewoners kennen elkaar nu ook bij naam. Dat is toch ook veel gezelliger?”

Nieuw eventtalent
Voor de toekomst heeft Diana nog genoeg plannen. Zo denkt ze aan een zomereditie voor de Wintermarkt en een samenwerking met de BUAS: “Wij hebben de draaiboeken, de ervaring en de locatie. En de studenten van de BUAS: een frisse blik. In die combinatie kunnen wij samen nog heel veel verrassende dingen doen.”

Andere Smaakmakers

Justin Goetzee

Directeur Betrokken Ondernemers Breda en verbinder

Justin_Smaakmaker_4x53_kopie.jpg

“Het zou zo mooi zijn als mensen uit hun bubbel stappen en meer begrip voor elkaar tonen.”

Justin Goetzee
Directeur Betrokken Ondernemers Breda en verbinder

Bekijk smaakmaker

Pien Rosmalen

Zelfstandig journalist, presentator en communicatieadviseur

Pien_ingezoomd-website.jpg

"Ik word gelukkig als mensen met minder kansen hun talent ontdekken"

Pien Rosmalen
Zelfstandig journalist, presentator en communicatieadviseur

Bekijk smaakmaker

Mattijs van Dalen

Oprichter Green Revolution

BDD_mattijs_ingezoomd_website.jpg

"Als je klein begint, krijg je steeds meer mensen mee"

Mattijs van Dalen
Oprichter Green Revolution

Bekijk smaakmaker

Steven van Batenburg

Oprichter ViaJou en een geboren verbinder

Steven_Smaakmaker_4x53_1_kopie.jpg

"Ik vind het leuk om te ontdekken wat mensen in beweging brengt en daar de juiste verbinding in te maken."

Steven van Batenburg
Oprichter ViaJou en een geboren verbinder

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen