bredase_smaakmakers_10101815434.jpg

‘Samen kunnen we ervoor zorgen dat Breda voor iedereen als thuis voelt.’


Anne en Hannah

Met hun stichting Buddy to Buddy Breda brengen Anne en Hannah vluchtelingen en Bredanaars dichter bij elkaar. Door samen het Bredase leven te delen, voelen vluchtelingen zich welkom in onze stad.

“In 2015 waren er meer mensen op de vlucht dan ooit. Ook in ons land stroomden de vluchtelingen binnen. Wij schrokken toen van de harde toon en agressie waarmee sommige Nederlanders daarop reageerden. Wij misten de medemenselijkheid en besloten daarnaar op zoek te gaan. Dat paste ook mooi binnen onze opleiding Social Work bij Avans Hogeschool.

Per toeval kwamen we in contact met drie broers uit Ethiopië, die pas in Breda waren komen wonen. We dronken een keer samen koffie en dat groeide uit tot een waardevol wekelijks contactmoment. We hoorden hoe eenzaam zij waren en hoe graag ze aansluiting wilden vinden bij de maatschappij. De taal leren, in contact komen met stadsgenoten en erbij horen. Gewoon meedoen, dat was hun diepste wens.

We ontdekten dat vluchtelingen met veel organisaties te maken krijgen, maar dat er nog te weinig oog was voor de behoefte aan gelijkwaardig contact. Samen gingen we op zoek naar initiatieven in andere steden. Uiteindelijk vonden we Buddy to Buddy in Zutphen. Hét antwoord op de behoefte van vluchtelingen hier in Breda. We besloten zelf de stichting Buddy to Buddy Breda op te richten om mensen in de stad met elkaar in contact te brengen.

Op onze eerste Inspiratieavond kwamen onverwacht veel Bredanaars af. Ook zij bleken behoefte te hebben aan contact. Inmiddels hebben we zo’n vijfhonderd mensen aan elkaar gekoppeld. Die gaan wekelijks samen iets leuks doen: wandelen, winkelen, samen sporten. Een kleine investering, maar een grote verrijking voor iedereen. Mensen bij elkaar brengen werkt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Breda voor iedereen als thuis voelt. Daarom is onze slogan: Let’s Buddy!”

Ga terug naar overzicht

Meer Bredase Smaakmakers op het gebied van

Anne en Hannah

bredase_smaakmakers_10101815434.jpg

‘Samen kunnen we ervoor zorgen dat Breda voor iedereen als thuis voelt.’

Anne en Hannah

Bekijk smaakmaker

Marianne Gillis

bredase_smaakmakers_10101815666.jpg

‘‘Mijn buren in de wijk Zandberg vragen mij nooit tevergeefs om hulp. Ik sta voor iedereen klaar"

Marianne Gillis

Bekijk smaakmaker

Femke van Brunschot

bredase_smaakmakers_10101815678.jpg

‘Breda is met zijn goede faciliteiten een geweldige stad voor topsporters.’

Femke van Brunschot

Bekijk smaakmaker

Jeroen de Bont

bredase_smaakmakers_10101815834.jpg

‘De Bredase gezelligheid maakt mijn werk zo mooi: bij mijn kraam heeft iedereen contact met elkaar.’

Jeroen de Bont

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen